Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Vista P10

Följ

P10

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IK Vista 15 7 2 6 23
2 Hovslätts IK Röd 2 2 0 0 6
3 Malmbäcks IF 2 1 1 0 4
4 Råslätt SK 2 1 1 0 4
5 Barnarps IF 2 1 0 1 3
6 Gränna AIS 2 1 0 1 3
7 Habo IF Vit 2 0 0 2 0
8 Forserums IF 1 0 0 1 0
9 Månsarps/Taberg 2 0 0 2 0

Match

Råslätt SK

4 - 4
Råslätts IP
20 juni 2021
13:00

IK Vista

Referat

Oavgjort i vårens sista match

Texten är skriven långt efter att domaren blåst slutsignalen i sin visselpipa. Vissa minnesluckor kan förekomma.

Högsommarvärmen hade kommit till Kaxholmen och bilarna var laddade med vattenflaskor och hinkar inför avfärd mot Råslätt. Råslätts IP bjöd dock på lite mer humana temperaturer och det var ett riktigt behagligt fotbollsväder. Efter samtal med några av spelarna i RSK fick vi reda på att de gått som tåget och vunnit alla matcher utom en. Med andra ord väntade en tuff uppgift.

1:a halvlek
Inledningen av matchen bjöd på ett ställningskrig med många rejäla, men schyssta, dueller. Att antalet närkamper var så många kan bero på att planen var väldigt liten. Planstorleken verkade vara till Vistaspelarnas fördel då de tog över alltmer av matchen och skapade läge på läge där en duktig hemmamålvakt hade mycket att göra. Inte helt rättvist tilldöms RSK en straff i den trettonde minuten då Pelle olyckligt fått bollen på handen. Tyvärr var det dessutom utanför straffområdet, men eftersom inte VAR tillämpats i P10 Nv vit fick vi helt lita på domarens goda omdöme. En perfekt slagen straff gav ställningen 1-0 som också var resultatet i paus.

2:a halvlek
Andra halvlek inleds med att hemmalaget utnyttjar ett två-mot-en läge och placerar in bollen i Alexander vänstra hörn. Redan i halvlekens fjärde minut reducerar bortalaget då Jonathan bryter ett uppspel, tar några kliv in i banan och pangar dit bollen otagbart för hemmamålvakten. Redan en minut senare har Vista ett fint anfall där Jonathan hittar Viggo i straffområdets högra hörn, Viggo trycker till bollen med en yttersida upp i krysset och det är kvitterat. Ytterligare en minut senare är det dags igen, men den här gången är det Råslätt som utnyttjar Vistaspelarnas välvilja. En Råslättsspelare går i backen rejält, de rödklädda stannar upp och några kollar till och med läget med motståndaren, domaren har inte blåst någon frispark och helt fri och oattackerad trycker anfallaren i de blåklädda in 3-2. Nu är det Råslätt som bestämmer tempot i matchen och i femtonde minuten kommer också 4-2 efter en snabb omställning. Strax efter avspark drar Jonathan till från halva plan, kanske i vredesmod, och bollen borrar sig in i hörnet till 4-3. Ett resultat som står sig halvleken ut.

3:e halvlek
Matchens sista tredjedel blir en ganska tillknäppt historia och det bjuds bara på ett mål. Lyckligtvis är det de rödklädda hjältarna från Vista som gör det. I den sjätte minuten kastar Viggo ett snabbt inkast till Jonathan som vänder upp och skjuter in 4-4 från ett läge strax utanför straffområdet. Resterande del av halvleken bjuder på mycket dramatik och väldigt få klara målchanser.

Sammanfattning:
Sammantaget en bra match mot ett segervisst hemmalag. Starkt av oss att orka hämta upp ett underläge med 4-2, det visar på fin moral i den här matchen. Det är många som tar för sig i närkampsspelet på ett sätt vi inte sätt förut vilket definitivt bidrar till det fina resultatet mot ett bra motstånd. Jonathan visar fina ledaregenskaper och bidrar också med fina mål. Han tillsammans med Zander, som spelar lugnt och tryggt på sin backposition, förtjänar en guldstjärna idag. Det bör tilläggas att alla var väldigt bra i den här matchen.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alexander Allard 1 0 0 0 0 0
Elias Josefsson 1 0 0 0 0 0
Josef Forseland 1 0 0 0 0 0
Noel Gustavsson 1 0 0 0 0 0
Pelle Hultman 1 0 0 0 0 0
Vide Grundström 1 0 0 0 0 0
Wide Nilsson-Strand 1 0 0 0 0 0
Viggo Kaverén 1 0 0 0 0 0
Zander Nöjd 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Alexander Allard 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 19 sep 2021, 10:00 IK Vista - Råslätt SK 5 - 7